• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice

DĚTI DĚTEM – VÁNOCE 2021

V listopadu jsme si řekli, že nebudeme otálet a začneme tvořit vánoční výzdobu. Někteří nad tím trochu kroutili hlavou, ale my jsme tušili, že náš tradiční Vánoční strom se letos konat nebude. Rozhodli jsme se výtvory, které jsou většinou součástí našeho jarmarku, adresovat dětskému oddělení Fakultní nemocnice Ostrava.

Děti z družiny i z druhého stupně se pustily do vytváření přáníček, stojánků, andělů, zdobily se větve, kameny, vyráběly svícny, zápichy, ozdoby na stromeček i vločky a hvězdy do oken, prostě, co komu šlo a co nás ve výtvarné a pracovní výchově napadlo. Nejvíce práce nám dalo společné dílo – obří věnec na dveře z recyklovaného papíru. Velmi ale oceňuji i vlastní nápady dětí, se kterými samy přišly a také jejich snahu zapojit se a pomoct a krásné nápady mých kolegyň. Děkuji Romaně Matějové, Svatavě Liché, Lucii Bendové a Janě Petruškové za ochotu se na tomto nápadu podílet. Také děkuji dětem z 6.C, 7. a 8. třídám a 9.B. Ještě před Mikulášem jsme vše předali paní ředitelce Mirce Hoňkové, která se nabídla, že ozdoby do nemocnice dopraví.

Doufáme, že dětem, které bohužel nemohou trávit vánoční svátky doma, naše ozdoby zpříjemní jejich pobyt a navodí na oddělení vánoční atmosféru. A třeba se toto tvoření stane v naší škole také tradicí.

Podívejte se na přiložené video, které jsem vytvořila jako vzpomínku na tuto akci: https://youtu.be/iom4Z63hcRI

Přeji vám všem krásný a hlavně zdravý adventní čas a pohodové svátky.

Mgr. Marcela Litomyská