• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
OZOBOT EVO

OZOBOT EVO

V pátek 21. června se členové Klubu ICT vydali na výlet do Ostravy, aby se zúčastnili výukového programu „Robot Ozobot II“ ve Světě techniky.

Ozobot Evo je malý programovatelný robot, který je skvělou pomůckou pro výuku základů programování a robotiky, rozvíjí logické myšlení a kreativitu.

Žáci se hravou formou naučili základy blokového programování. V sérii úkolů si za pomoci iPadů vyzkoušeli, jak se robot pohybuje, jak jej navigovat a dostali prostor pro vlastní kreativitu.

Program byl rozdělen do dvou částí. V první části se žáci seznámili se základními principy fungování robota a s jeho ovládáním. Naučili se, jak robota zapínat a vypínat, jak ho jednoduše ovládat a jak s ním komunikovat pomocí tlačítek a senzorů. V druhé části programu se žáci pustili do programování robota, kdy museli naplánovat cestu robota bludištěm.

Cílem výukového programu je porozumění základním principům programování a získání praktických dovedností při manipulaci s robotem vyšší generace Ozobot EVO. Výlet do Světa techniky byl pro žáky velmi zábavný a poučný. Naučili se nové dovednosti v oblasti robotiky a programování a zároveň si užili den plný zábavy a hravých aktivit.

Mgr. Lucie Kovařčíková