• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice

PROJEKTOVÝ DEN 9. ROČNÍKŮ

Pro žáky 9. ročníků si vyučující pracovního vyučování ve spolupráci se SPŠ Zengrova a lektory připravili projektový den zaměřený na volbu povolání a péči o tělo.

Chlapci se zúčastnili exkurze a workshopu na SPŠ Zengrova. Seznámili se studijními a učebními obory na SPŠ Zengrova, zhlédli ukázku činností v automobilových dílnách, učebně CNC programování a 3D měření. Měli možnost si prakticky vyzkoušet učebnu virtuální reality a výpočetní techniky. Na závěr jim byla představena firma V-Nass.

Dívky se v tento den věnovaly péči o své tělo a byla jim představena profese kosmetičky, lékařky a fyzioterapeutky.
Na besedě s kosmetičkou, paní Strakošovou, se dozvěděly, jak správně pečovat o pleť. Díky přístroji na diagnostiku pleti se mohly dozvědět, jakou mají pleť, některé z nich si užily dokonce masáž a líčení.
S medičkou Terezou Stepakovou hovořily o změnách ženského těla v průběhu dospívání.
S fyzioterapeutkou paní Hurníkovou si ověřily správné držení těla a zkusily si různé cvičební techniky.

Postřehy žáků:

„Na Zengrovce bylo dobře, učitelé byli příjemní, vše nám dobře vysvětlili. Bylo to přínosné, co se týče oborů, které se zde vyučují. Rozhodně by bylo dobře, aby na takovou exkurzi zavítali i budoucí deváťáci, určitě jim to pomůže při výběru povolání – hlavně těm, kteří budou ještě tápat ve volbě následného studia“    

Rostislav Jureček, žák 9. B

„Projektové dopoledne bylo pro mě do budoucna velmi přínosné. Nejvíce mne zaujal 3. blok – dozvěděla jsem se informace o naší kostře a také jsem se naučila tělo správně uvolnit a protáhnout. Také se mi líbil 2. blok. Paní doktorka nás informovala o praktických a důležitých věcech dospívání, o kterých máme často zábrany hovořit. Celé dopoledne bylo příjemné a určitě doporučuji i dalším třídám.“

Adriana Nguyenová, žákyně 9. B

Za předmětovou komisi pracovního vyučování

Mgr. Petrušková, Mgr. Chrapková, Mgr. Franczyk a Mgr. Škuta