• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
MEZINÁRODNÍ TROJUTKÁNÍ

MEZINÁRODNÍ TROJUTKÁNÍ

Ve středu 7. června proběhlo na naší škole Mezinárodní trojutkání.

Ve středu dne 7. června proběhl na naší základní škole další ročník mezinárodního sportovního klání. Jak je již letitou tradicí, sportovní síly v něm poměřili žáci ze tří spřátelených škol. Na základě partnerské spolupráce to byly již tradičně, pro tento rok pořadatelská, Základní škola Klimkovice, Základní škola Mikołów z Polska a Základní škola ze slovenské Ilavy.

Ještě před zahájením se velmi spontánně na hřišti roztančily týmy polských, slovenských a českých sportovkyň a v rytmu současných hitů tancovaly jako jeden tým. Celá událost byla poté slavnostně zahájena na hřišti školy za účasti představitelů jednotlivých měst a škol.

Svým pěveckým vystoupením doprovodil program školní sbor pod vedením Mgr. Jany Hoňkové, který pak doplnil svým tancem tým roztleskávaček ze Slovenska. Poté se sportovci odebrali na jednotlivá stanoviště školního areálu, kde se za hlasitého skandování a bubnování svých spolužáků v tzv. „kotli“ pustili do boje o první místa.

V dopoledních hodinách se žáci utkali v několika atletických disciplínách – skoku do dálky a běhu na 60 a 800 metrů. Odpoledne pak bylo věnováno míčovým hrám. Pro chlapce byly připraveny zápasy v kopané a děvčata si zasoutěžila v přehazované. Počasí nám velmi přálo, bylo příjemně pod mrakem, a tak ani déšť, ani vedro neovlivnily výsledky sportovců.

Ze žáků ZŠ Klimkovice se na nejvyšší příčky probojovali Michal Pavlík v běhu na 60m, ve skoku do dálky vyhrála 1. místo Aneta Poštulková a ve volejbale i fotbale jsme se umístili také první. Další úspěch vybojovala Eva Habustová, která v běhu na 60 metrů získala 2. místo. Na 2. stupínek se postavila i Klára Chmielová ve vytrvalostním běhu. Doufáme, že úspěchy svých hostujících nesli naši hosté statečně a motivovalo je to pro příští utkání.

Vítězům individuálních i týmových kategorií gratulujeme ke skvělým výsledkům. Budeme se těšit na příští ročník, který budou tentokrát organizovat naši polští sousedé ve městě Mikołów.

Putovní pohár od roku 1996 vybojovával sportovní tým a vítězná škola jej opatrovala do dalšího setkání. V roce 2018 se poprvé školy dohodly, že pohár bude putovat do té školy, která bude pořadatelem v následujícím roce.

Všem sportovcům děkujeme za účast, organizátorům za zdárný průběh akce a v neposlední řadě patří dík sponzorům.

Videa z obou sportovních poločasů našeho dne můžete zhlédnout na našem YouTube kanálu ZŠ KLIMKOVICE.

https://youtu.be/vZ0eWnlxYZ0

https://youtu.be/A-fbYNYU-ik

Mgr. Marcela Ševčíková