• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
EXKURZE DO LONDÝNA

EXKURZE DO LONDÝNA

Žáci 9. ročníku absolvovali od 22. února do 27. února poznávací zájezd do Londýna.

Již se stává tradicí, že se žáci deváté třídy mohou zúčastnit pětidenního zájezdu do Londýna. I letos se nasbíral pěkný počet 37 žáků, kteří se vydali za poznáním hlavního města Anglie a okolí.

Ve čtvrtek 22.2. jsme se v brzkých ranních hodinách vydali na cestu směr Katowice – London Stansted. V hotelu jsme byli již kolem deváté hodiny, měli jsme tedy celý den před sebou. Bohužel nás počasí uvítalo typickým anglickým děštěm a opravdu lilo celý den. Nás to ale nezastrašilo a užili jsme si procházku Hyde Parkem a navštívili muzea, do kterých je vstup zdarma. Dále nás  průvodkyně Mariana vzala na Trafalgar Square a do čínské čtvrti Soho.

Další den se počasí umoudřilo a do konce pobytu jsme měli polojasno. Vyjeli jsme tedy do lázeňského města Brighton a ochutnali pověstné Fish and chips. Navštívili jsme mořské akvárium a děti také měly krásnou příležitost vidět město a pobřeží z ptačí perspektivy – vyhlídkové věže Brighton i360.

Třetí den jsme celý strávili v Londýně. Vyrazili jsme ke katedrále sv. Pavla a Toweru a obdivovali jsme královské klenoty a další korunovační artefakty. Dále na Tower Bridge, kde procházka po prosklené části vyhlídky ne všem dělala dobře, ale nakonec to všichni zvládli. Dále jsme se zastavili u Shakespearova divadla The Globe a v galerii moderního umění Tate Modern. K večeru jsme zajeli do proslulé zábavní čtvrti Camden Town, ze které dětem opravdu přecházel zrak.

Předposlední den jsme se opět vlakem vydali do univerzitního města Oxford. Na děti dýchala atmosféra z filmů Harryho Pottera a také si vyrazili na nákupy.

Poslední den zájezdu jsme opět strávili v Londýně. Procházkou přes Hyde Park jsme se dostali k Buckinghamskému paláci a odtud jsme prošli celé centrum. Viděli jsme Big Ben, Westminster Abbey a celý Londýn jako na dlani jsme měli z London Eye. Poslední zastávkou v Londýně byla známá nákupní ulice Oxford Street.

Večer jsme se vraceli tentokrát do Ostravy – Mošnova. I když jsme byli všichni moc unavení, byli jsme plní zážitků. Žáci byli nadšení, že se mohli zúčastnit a my učitelé se těšíme na hojnou účast v příštím roce. 

Mgr. Hana Filipová

Video z akce můžete zhlédnout zde:

https://www.youtube.com/watch?v=H-YLOPXzcPw