• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
ROZVOJ PROGRAMOVACÍCH DOVEDNOSTÍ

ROZVOJ PROGRAMOVACÍCH DOVEDNOSTÍ

Prostřednictvím hry Scootie Go: Zábavný způsob, jak se naučit kódovat

Programování se stává stále důležitější dovedností v digitálním světě. Ale jak mohou učitelé zaujmout děti a pomoci jim se seznámit s tímto klíčovým oborem? Jedním z inovativních přístupů je využití her jako je Scootie Go, které nabízejí zábavný a interaktivní způsob učení programování. Scootie Go je mobilní hra, která přináší zábavu a vzdělávání dohromady. Hráči ovládají postavičku Scootieho, který prochází různými úrovněmi a řeší různé úkoly pomocí kódování. Celá hra je založena na systému blokového programování, pomocí kterého žáci vytváří různé sekvence pro ovládání postavičky Scootiho.
Výhody učení pomocí Scootie Go:
Zábavný způsob učení: Scootie Go poskytuje hráčům zábavný způsob, jak se seznámit s programováním. Interaktivní prostředí a herní prvky udržují hráče angažované a motivované.
Rozvoj logického myšlení: Hra podporuje rozvoj logického myšlení a problémového řešení, což jsou dovednosti klíčové pro programování i mnoho dalších oborů.
Příprava pro budoucnost: Se stále rostoucím důrazem na technologii a digitální dovednosti je důležité připravit děti na budoucnost. Seznámení s programováním pomocí her jako je Scootie Go je skvělým způsobem, jak dát dětem náskok.
 
U nás ve škole je tato hra hojně používaná v hodinách informatiky jak na prvním, tak i na druhém stupni. 
Mgr. Jana Haasová