• 556 420 104
  • info@zsklimkovice.cz
  • Vřesinská 22, 742 83 Klimkovice
STRAŠIDELNÁ ŠKOLA

STRAŠIDELNÁ ŠKOLA

V poslední říjnový den se naše první třídy změnily ve strašidelné doupě.

Na pozadí dýní, netopýrů a strašidelných hradů jsme se sešla samá strašidla.
Nebylo to tak snadné, jak se může zdát. Strašidla se musela představit, popsat svůj strašidelný život, místo, kde straší, a způsob, jak straší. Pověděli jsme si i o tom, kde se vlastně vzal svátek duchů a dušiček. Zatancovali jsme si strašidelný tanec spolu se známým tanečním mistrem Honzou Onderem.
Seznámili jsme se s různými druhy strašidelných bytostí, společně jsme se pak vydali do tajemných hradů, kde jsme hledali duchy, pomohli jsme pavoukům usoukat pavučiny, na dýňových pergamenech jsme odhalili tajemství čísel, zkontrolovali jsme dračí zuby, podařilo se nám rozluštit záhadné matematické hádanky, bílé paní jsme našli stín a duchové nám složili příklady na sčítání do 5. Aby se nám úkoly lépe plnily, pochutnávali jsme si na halloweenských mafinech, prstech od čarodějnice a perníčcích od aktivních maminek a vylepšili jsme haloweenským obličejem skutečné dýně.
Odměnou nám byly nejen strašidelné bonbonky a čokoládky, které jsme hned snědli, ale i strašidelná nálepka, která nám bude naši Školu strašidel připomínat celý rok z žákovské knížky.

                                 paní učitelky Radka Maršálková a Nelly Kavalová